1.2. Ιστορικά στοιχεία

Από το 1996 η Eurodiving συνεργάζεται με την Haux, η οποία, με εμπειρία άνω των 40 ετών και παρουσία σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική & Ασία, είναι παγκοσμίως μία από τις ηγετικές & πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα των θαλάμων επαναπίεσης και υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας. Κατέχει δε το μεγαλύτερο ποσοστό της Γερμανικής αγοράς και έχει παρουσία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (όπως: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο,

 
 

Γαλλία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία. Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλανδία κ.α.) αλλά και σε πολλές τρίτες χώρες (όπως: Τουρκία, Αίγυπτο, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Κούβα, Λιβύη, Μαλαισία, Μαλδίβες, Μαρόκο, Νότια Αφρική, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Σεϋχέλλες, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες κ.α.).

Το 2001 η Eurodiving πιστοποιήθηκε από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα TUV Nord σύμφωνα με το ΦΕΚ 32Β (EN 93/42/EEC) για την διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Το 2004 η Eurodiving – πάντα σε συνεργασία με την Haux – υλοποίησε το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί στην Ελληνική επικράτεια σε σχέση με θαλάμους επαναπίεσης & θεραπείας. Συγκεκριμέ-να την προμήθεια & εγκατάσταση του Κέντρου Υπερ-βαρικής Οξυγονοθεραπείας & Εξομοίωσης Κατά-δύσεων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (τύπου

 

HAUXHYDRA 2500 με εξομοίωση κατάδυσης μέχρι 250 μέτρα βάθος) με εφαρμογές τόσο στη θεραπεία ασθενών όσο και στην διενέργεια δοκιμών απόδοσης σε προσωπικό και εξοπλισμό για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς. Το συγκεκριμένο κέντρο είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα του είδους του σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

 

Το 2005 η Eurodiving πιστοποιήθηκε, και πάλι από τον διαπιστευμένο εποπτικό φορέα TUV Nord, για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001.

Από το 2008 η Eurodiving δραστηριοποιείται επίσης και στον τομέα των εργοταξίων κατασκευής σηράγγων (μετρό) μέσω της προμήθειας, βελτίωσης / αναβάθμισης και παροχής λοιπών υπηρεσιών σε θαλάμους προσωπικού και υλικών.